Som voksende klubb med store ambisjoner retter jeg i dag blikket utover i squash-verden.

Hvis vi ser på PSA-verdensrankingen er det nå James Willstrop som troner øverst. Han har tatt over 1. plassen fra Nick Matthew som i det siste har falt ned til tredje-plass. Også bak Gregory Gaultier. Det som er fasinerende er at når man ser f.eks på topp 6 i verden, så er det ganske varierte spillestiler som presenteres. Her har vi Karim Darwish, Ramy Ashour og Amr Shabana rett under topp tre. Alle egyptere. Jeg er på langt nær noen ekspert, men jeg kan jo snakke for oss på grasrotnivået. Får man noen idéer, tips og motivasjon ved å se på de beste i verden? Svaret er: selvfølgelig!!!!

Siden jeg startet mitt abonnement på http://www.psasquashtv.com/ har det blitt mange timer foran skjermen. Her kan man gå tilbake og se klassiskere mellom Power, Nicol, Khan og White, eller se alle de største turneringene live. Passer ikke det, så ligger det tilgjengelige opptak av alle kampene fra start til slutt i arkivet, eller man kan velge highlights og se høydepunkter og de avgjørende ballene. Personlige favoritter når man ser bort fra legenden over legender – Jonathon Power –  for tia, er Amr Shabana og James Willstrop. Shabana fordi han har denne egyptiske “show”-stilen som gjør at man tenker “hvordan i hel……klarte han det”?? Og James Willstrop fordi han “tar alt” og er så presis at han mørner motstanderne til døde. Han er også så tidlig i posisjon at han blir ekstremt uforutsigbar. Og så holder han ofte igjen slaget noen små tiendeler sånn at motstanderen gjerne har gjort ferdig splithoppet sitt og blir tatt i ubalanse. Mye å lære ja. Gjett om!!!!

Nå vil noen kanskje hviske i krokene at  det ikke syns så himla godt på meg osv:)))…..men poenget er at det er morsomt å prøve å strekke seg etter noe. I tillegg til å få litt bevisstgjøring av hva som er GOD squash. Ta reglementet f.eks. Man skal ikke se mange kampene før man får øya opp for hva som faktisk betraktes som LET og STROKE der ute. I de store turneringene bruker man også et slags “hawkeye” system for de som er inne i tennis-verdenen, der man kan utfordre dommeravgjørelsen ved å spørre om “replay”. Det gjør at man slipper å ende opp i endeløse diskusjoner som jeg f.eks gjør med den uvitende Lars Birger Hansen, og ruggen Lars Erik som forøvrig er blitt en 3 kilo tyngre rugg de siste månedene:))) Se forøvrig på denne kampen mellom Jansher Khan og Jonathon Power fra Hong Kong-finalen i 1997. Det psykiske spillet skal aldri undervurderes:) http://www.psasquashtv.com/page/sub/SquashTV/WatchReplay/0,,12933~2360793,00.html Prisen for et årlig abbonement på squash-tv er forøvrig 80 dollar. Eller 10 prosent av de rackertene Lars Birger har knærta hittil i år:)

PS: Jan Tore  stilte i eliteklassen denne helga i west coast open i Bergen. Det endte med én seier og tre tap, men settsifra sier at han absolutt slo godt i fra seg. Blir spennende å se om han har noe saft igjen når ligaspillet fortsetter mandag ettermiddag. Bjørn Roar er også tilbake etter ferie-slabedask, men både Jan Tore og den sympatiske bamsen blir nok en enkel oppgave for Daniel. Stig kan faktisk også overraske så lenge de andre blir slitne. Dette kan være dagen for vår nye formann!! I gruppe to får vi nok et prestisjeoppgjør mellom Gary, og den-nest-mest-irriterende-ligaspilleren Peter Eggli (ranket bak Anders “ondskapens akse” Jahre). Det blir en tett gruppe som komplementeres av Michael og Jonny. [red. anm: Michael er i gruppe 1 og Bjørn Roar er i Gruppe 2.] I gruppe tre får vi nok et durabelig oppgjør mellom gode og onde krefter. Ståle, Lars Birger og jeg skal opp mot Anders igjen. Jeg skutter meg ved tanken.

PS 2: Igjen søker jeg skribenter som kan krydre spalten med anekdoter fra gruppe 4, 5 og 6. Jeg trenger hjelp:))

Solligutt

 

2 Kommentarer

  1. Bj.R. 19.3.2012

    Etter en strabasiøs uke i Marbella med god avstand til rackerten (lå i kofferten under senga hele uka..) var det godt å få strammet opp magemuskelaturen med noen slagkragkraftige og kompromissløse betraktninger fra vårt muntrasjonsråd, Mr.Soli! – Keep up the good work Mister! – Både på parketten og bloggen.

  2. Dan Løvgren 19.3.2012

    Nå som Ramy er tilbake fra skade så håper jeg han tar første plas tilbake! :)

    Er medlem hos psasquashtv jeg også, mange gode kamper og se der, liker mest og se på David Palmer og Ramy Ashour jeg.

Legg igjen svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.